Aktorzy

Actor l joanna koroniewska

Joanna Koroniewska

Urodzona 27 maja 1978 w Toruniu. Aktorka teatralna i telewizyjna. Absolwentka PWSFTviT w Łodzi oraz Warszawskiej Szkoły Reklamy.

Teatr

2004: Love me tender (reż. Dorota Stalińska) w Teatrze Rampa w Warszawie
2005: Seks, chemia i latanie (reż. Marcin Sosnowski) w Teatrze Bajka w Warszawie
2006: Pół żartem, pół sercem (reż. Marcin Sławiński) w Teatrze Komedia w Warszawie
2007: Jabłko (reż. Tomasz Dutkiewicz) w Teatrze Komedia w Warszawie
2008: After Ashley SHOW (reż. Marcin Sławiński) w Teatrze Komedia w Warszawie
2011: Fotki z wakacji (reż. Tomasz Dutkiewicz) w Teatrze Komedia w Warszawie

Filmografia

2000–2013: M jak miłość – Małgorzata Chodakowska, córka Mostowiaków
2003: Zwierzę powierzchni – Magda
2006: Cold Kenya – Magda
2008: Niania – ona sama
2010: Daleko od noszy – mecenas Alicja
2012: Julia – Patrycja, dawna miłość Janka Janickiego[7]
2012: Hotel 52 – Diana[8]
2013: Komisarz Alex – aktorka Ola Czoper

Użyczyła głosu

2005: Garbi – Super bryka – Maggie Peyton
2006: Krowy na wypasie − Daisy
2007: Co gryzie Jimmy’ego? − Yancy Roberts
2009: Janosik. Prawdziwa historia (serial telewizyjny) − Barbara
2009: Janosik. Prawdziwa historia − Barbara
2009: Hannah Montana: Film − Lorelai
2010: Barbie w świecie mody Modna Paryżanka (Reklama TV) − śpiew/głos w tle

Występuje w spektaklach